Ünnepelt a művészeti iskola

2021.10.08. 17:30

Zene és virág a világnapon

Kétnapos programmal ünnepelte az október 1-i zenei világnapot a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola.

Molnár Emese

2021.10.23. Koncert és virágültetés a zene világnapja alkalmából Sándor Frigyes Zeneiskola előtti tér Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hjrlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Múlt héten csütörtökön a tanárok szolgáltak hangversennyel a Bartók Béla úti székhelyük kamaratermében, pénteken pedig virágültetéssel és koncertekkel színesített műsorral várták a városlakókat.

Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Először az iskola előtti téren léptek fel a zeneiskola zenekarai, így a vonósok, a harmonikások, a fafúvósok és a nagy fúvószenekar is. Aztán a legkisebb növendékeké volt a főszerep.

A Tesco Ön választ, mi segítünk elnevezésű programjának egyik kedvezményezettje az iskola lett, a támogatásból pedig egy hagyományt indítottak útjára: míg a végzősök a nevükkel gravírozott lakatokat helyezhetnek ki a téren, addig az új növendékek virágokat ültethetnek. Ennek megvalósítása érdekében az intézmény elé virágládákat helyeztek ki, és ebbe ültettek el nyolcvan árvácskát. A palánták elültetésén mintegy hatvan-nyolcvan kisdiák szorgoskodott.

Koós-Balázs Eszter, a zeneiskola kommunikációs munkatársa elmondta, tervezik még, hogy lefestik a bázisintézményük korlátjait és rácsait. A közösségük készül már az adventi koncertre, és elöljáróban megosztotta azt is, hogy lesz Újévi Gála, várhatóan a jövő év első péntekén vagy szombatján. Ennek szervezésén is már dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában