Pályázat

2024.04.30. 19:00

A Hetvenhét magyar népmese ihlette a meseillusztrációkat

Körmendi Erzsébet

A nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola alsós rajzszakkörösei közül többen részt vettek a Cecei Általános Iskola által meghirdetett Illyés – meseillusztrációs rajzpályázaton. Illyés Gyula: Hetvenhét magyar népmese gyűjteménye alapján kellett egy szabadon választott meséhez illusztrációt készíteni a tanulóknak, szabadon választott technikával.

A nagyvenyimi 1. b osztályos tanulók közül oklevélben és könyvjutalomban részesült: Horváth Ármin Milán, Kollányi Botond, Drávicz Roland, Kónya Míra Jázmin. Alkotásuk a versenyt szervező iskolában kiállításra került.

Fotó: Kossuth-iskola

A Kossuth iskola 2. a osztályosai közül: Kovács Beatrix, Sass Réka, a 2. b osztályból: Mosonyi Melinda, a 3. a osztályból: Héger Míra, Katona Mara Panna, Kovács Veronika, Majer Zétény László,Peltz Léna Roxán, Szabó Izabella, a 4. a osztályból: Vörös Anita, a 4. b osztályból: Birtalan Lara Niké rajzait is kiállították. Felkészítő pedagógusuk: Majerné Péterfi Melinda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában