Jótékonyság

2023.12.24. 15:00

Segítettek, hogy elegendő étel kerülhessen az asztalra

A dunaújvárosi dartsos közösség és a Szöglet Sport Bár az Útkeresés Segítő Szolgálat számára gyűjtött.

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Különleges céllal szerveztek versenyt a dunaújvárosi dartsosok decemberben. A Szöglet Sport Bárban zajlott megmérettetés bevételét a versenyzők az Útkeresés Segítő Szolgálat „Érted Vagyunk 1987” alapítványa számára ajánlották fel, valamint a bár tulajdonosai által kihelyezett adománygyűjtő doboz (amibe december 21-éig várták a pénzbeli támogatást) tartalmát is a szociális intézmény kapta.

Palczer Zsolt, a verseny szervezője elmondta, a december 16-ai jótékonysági párbajon nem az eredmény és a helyezés számított, hanem a szórakozás és a segítségnyújtás. Ebben az időszakban ugyanis rengeteg rászoruló családnak van szüksége a segítségre, hogy az asztalra étel, a fa alá pedig ajándék kerülhessen.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Budavári Sándorné, az Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársa megjegyezte, alapítványuknak átnyújtott adomány hatalmas segítség, hiszen így nem csak karácsonykor, de az év többi szakaszában is támogatni tudják az intézményhez forduló rászorulókat. Mint elmondta, idén sok felajánlás érkezett az Útkereséshez, és a támogatásokat ezután is várják.

Az összegyűjtött adományokat december 22-én adták át az Útkeresés Segítő Szolgálatnak. Nagyságrendileg 240 ezer forint gyűlt össze, amit az önkormányzat kerek számra egészít ki, így az „Érted Vagyunk 1978” alapítvány munkáját összesen 300 ezer forintnyi összeggel támogatják a felajánlók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában