Nyilvános

2023.12.13. 18:30

Közgyűlést tartanak csütörtökön, díjátadóval

December 14-én, vagyis csütörtök reggel ismét közgyűlést tart városunk képviselő-testülete. 

Molnár Emese

DMJV korábbi közgyűlése

Fotó: Laczkó Izabella

A meghívóban foglaltak szerint, az ülés elején ünnepélyes keretek között átadják a Dunaújváros Egészségügyéért díjat. Ezt követően kezdődik majd a döntéshozói munka. Mintegy harmincnyolc napirendet tárgyalnak. Az elsők között helyi rendeletmódosítások szerepelnek. Aztán két képviselői indítványról is értekeznek; az egyikben az olimpiai sportágakban eredményes versenyzők körét bővíthetik ki úgy, hogy a veterán-senior korosztályú sportolók is jutalmat kaphassanak. A másikban a Kallós Dezső utcai forgalomlassítók (fekvőrendőrök) cseréjére tesznek javaslatot. 

A múzeumban és a bölcsődék központjában zajló, még az előző önkormányzat által elnyert beruházásokhoz kapcsolódóan férőhely- és álláshely bővítést indítványoztak a vezetők. 
Ha a közgyűlésen jóváhagyják, akkor 10 százalékkal fognak emelkedni a közétkeztetési díjak. Arról is dönthetnek ma, hogy megnyitják az 1995-ben lezárt VII-es parcellát a köztemetőben. A DVG Zrt. a távhőszolgáltatói feladatok ellátásához 2,5 milliárd forint forgóeszköz hitelszerződést kíván megkötni, amelyhez a bank az önkormányzat garancia vállalását kéri.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában