Kis odafigyeléssel, nagy segítség

2023.08.02. 12:00

Tanszergyűjtésre hív az Útkeresés

Jelenleg is tart az Útkeresés Segítő Szolgálat hagyományos nyári tanszergyűjtő akciója. A felajánlások az augusztus 22-én jelentkező Játékfesztiválon találnak majd gazdára.

Szabó Szabolcs

Tavaly sok szép iskolatáska közül is válogathattak

Fotó: DH-archív

A hosszú évekre visszanyúló példaértékű kezdeményezés célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családok számára enyhítsék a tanévkezdés anyagi terheit. Az Útkeresésnél e hónapban is folyamatosan is várják a lakosság felajánlásait.

Amire leginkább szükség lenne: hatalmas támogatást jelentenek a rászoruló családoknak a használt, de még jó állapotban lévő iskolatáskák, iskolaszerek – füzetek, borítók, ceruzák, tollak, színesek, körző és vonalzó stb. –, valamint tornaruhák és -cipők, játékok és mesekönyvek.

Mindezek mellett a családok szívesen fogadnak még logikai, fejlesztő- és társasjátékokat is. A tanévkezdés előtti rendszerezés, pakolás során bizonyára számos háztartásban előkerülhetnek olyan használható tanszerek, a tanuláshoz szükséges segédeszközök, amelyek máshol még jó szolgálatot tehetnek.

Az Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársai a felajánlásokat a Bartók Béla u. 6/b szám alatt található épületében várják nyitvatartási időben: hétfőn 8 és 16 óra között, szerdán 8–18 óráig, csütörtökön 8–16 óráig és pénteken 8–15.30-ig. Az összegyűlt adományokat az augusztus 22-én esedékes Játékfesztiválon adják majd át az érintett családoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában