Csak forralás után fogyasztható!

2023.08.02. 10:10

Emberi fogyasztásra alkalmatlan az ivóvíz Mezőfalván! - frissítve

Az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt.

Duol.hu

A Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője, Kaltenecker Miklós Mezőfalva közösségi média csoportjában megosztotta, hogy a mai nap folyamán idős vagy mozgásban korlátozott emberek számára vizet tudnak vinni, mindössze arra van szükség, hogy a poszt alatt kommentben jelezni kell az igényüket. 


Az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. értesíti a fogyasztóit, hogy Mezőfalva nagyközségben az ÁNTSZ által történt vízmintavételezés alapján az ivóvíz jelenleg csak forralás után fogyasztható!

A polgármesteri hivatalnál is vételezhetnek vizet a település lakosai

Ivóvíz vételezési lehetőség a polgármesteri hivatal előtt álló vízszállító autóból.

Palackos víz átvételére a Mezőfalvai vízmű telepen van lehetőség (Mezőfalva József Attila utca 12).

A vízműnél is van lehetősége vizet vételezni

Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere az alábbi tájékoztatást adta ki:

- Tájékoztatom a lakosságot, hogy 2023. augusztus 1-jén a dunaújvárosi népegészségügyi központ tájékoztatott arról, hogy vízminta vételezés történt a településen, és a minta minősége nem megfelelő. Ez azt jelenti, hogy a víz főzésre és ivóvíznek nem alkalmas. A mintavételezésre 2023. július 27-én került sor. A hatóság intézkedése az, hogy a szolgáltató gondoskodjon a településen megfelelő minőségű ivóvíz biztosításáról, amit a Kinizsi u. 87. előtt lévő lajtkocsiból biztosít, illetve a polgármesteri hivatalban és a vízmű telepen palackozott ásványvizet bocsátott rendelkezésre. 2023. augusztus 1-jén a szolgáltató azonnali hatállyal megkezdte a teljes települési vízhálózat mosását, fertőtlenítését, ezzel párhuzamosan a szolgáltató akkreditált laborjának munkatársai vízmintát is vettek, melynek eredménye várhatóan 2023. augusztus 3-án lesz meg. A víz mintavételezésének megismétlésére 2023. augusztus 2-án újra sor kerül. Érdekesség számomra az, hogy 2023. július 27-én a településen csőtörés volt, mely után szintén kötelező a mintavétel, melynek eredménye megfelelő volt és ezt a Népegészségügy részére a szolgáltató továbbította is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában