Egészségügy

2023.08.03. 17:00

Egy új etikai bizottság tagságáról szavaznak

Molnár Emese

szavazás illusztráció

Az orvosetikai eljárásokban a jövőben a Vármegyei Etikai Bizottságok lesznek illetékesek- írja bejegyzésében dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője annak apropóján, hogy maga is részt vett a vármegyei bizottság tagjainak dunaújvárosi voksolásán. 

Mint azt a Szent Pantaleon Kórház részletezte, a hatályos rendelet értelmében vármegyénként tíz állandó és tíz póttagból álló etikai bizottságokat kell létrehozni. Nálun augusztus 3-án tartották erről a szavazást, a székesfehérvári Szent György Egyetemi Oktató Kórházban pedig augusztus 10-én és 14-én lesz. Szavazni a Fejér vármegyében aktívan dolgozó orvosok, fogorvosok és egyéb diplomások tudnak. Az „egyéb diplomások” a nem orvosi- és egészségtudományi képzési területen szerzett alap szakképesítéssel rendelkező, de egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzésben egészségügyi szakképesítést szerzett következő egészségügyi dolgozók. Fejér Vármegyében 26 jelölt van, minden szavazásra jogosult legfeljebb 10 jelöltre adhat le érvényes szavazatot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában