Együtt mozogtak

2023.06.21. 20:00

Hatalmas sikert arattak a táncos események az Önkéntesek nyarán - galériával, videóval

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Laczkó Izabella

Az eseménysorozat alkalmából a Jószoliba látogató önkéntesek jobbnál jobb programokkal kápráztatják el célközönséget már több hete. A programkavalkád félidejéhez érve a gondozottakat mesés előadásokkal szórakoztatták, de az intézmény lakói terápiás kutyákat is simogathattak, és kreatív foglalkozás során kézügyességüket is megcsillogtathatták.

Legutóbb a Liget közi Jószoliban két vérpezsdítő táncos előadás is napirenden volt, amely során az otthon lakóit is táncra perdítették. A hét egy szuper hangulatú zumbával indult, amikor is Délczeg Zsófi és csapata táncoltatta meg a közönséget. A meleg, nyári idő hatására a közös táncra az intézmény épülete előtt került sor, és a résztvevők a szabadtér minden pontját ki is használták.

Fotó: Laczkó Izabella

A hétfői zumbát követően szerdán délelőtt a No Controll Dance csapata adott elő egy elképesztő koreográfiát, aminek egy részét az ellátottak is megtanulhatták. Kálmán Károly, a tánccsoport vezetője és koreográfusa elmondta, csapatukkal évről évre mindig visszatérnek a Jószoliba, hogy bemutatójukkal szórakoztassák az intézmény gondozottait. Megjegyezte, örömmel tölti el őket, hogy interaktív előadásukkal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a lakók új élményekkel gazdagodjanak.

Szűcs Krisztián, a Jószolgálati Otthon egyik ellátottja boldogan mesélt az Önkéntesek nyara során szerzett tapasztalatairól. Elmondta, mindig nagy izgalommal várják az önkénteseket, és csakúgy, mint minden alkalommal, most is szívesen váltak részeseivé a közös foglalkozásnak.

Az Önkéntesek nyara július közepéig tart, így a programok a következő héten is folytatódnak. Hét indítóként a Spartan Cheerleading SE bemutatóján vehetnek részt a gondozottak június 26-án, hétfőn délelőtt, június 28-án, szerdán pedig Havel Gábor fotóit tekinthetik majd meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában