Elismerés

2022.04.19. 12:00

Elismert szakmai életművek

A városi kamara által alapított Dunaújváros Kézművességéért Díjat hagyományosan az éves rendes küldöttgyűlés előtt adják át: azon kisvállalkozók, iparos emberek életpályáját ismeri el, akik kiemelkedőt alkottak egy-egy szakma, szolgáltatás helyi történetében.

DKIK

Fotó: Zsedrovits Eniko

Deássy Ferenc órás Budapesten szerezte végzettségét, a Magyar Optikai Művekben kezdett dolgozni, 1967-ben jött a MOM Dunaújvárosi Óragyárába, részt vett a gyár indításánál, csoportvezető, művezető, üzemvezető beosztásokban dolgozott 1990-ig, közben gyári kiküldetésben Németországban bővítette tudását. 1990-től egyéni vállalkozóként dolgozott a Béke városrészében lévő műhelyében 2015-ig. 
 

Gózon Sándor, Deássy Ferenc, valamint Kastaly Csaba és felesége a díjátadást követően Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Gózon Sándor asztalosmester a Fa-Lak-Fa Kft. alapítója. A győri Kardó Bútorgyárban tanulta ki a műbútorasztalos szakmát. 1960-ban költözött Dunaújvárosba, a Dunaker Vállalatnál, majd a 26-os Állami Építőipari Vállalatnál dolgozott, közben faipari technikus végzettséget szerzett. 1982-től főállású kisiparosként dolgozott saját műhelyében, amelynek jelenlegi telephelyét 1988-ban vette meg, folyamatosan bővítve azt. Vállalkozását fia, Gózon Gábor folytatja. 
Kastaly Csaba és felesége jó példa arra, hogyan tud egy házaspár együtt, egymással egyetértésben jól prosperáló vendéglátó vállalkozásokat létrehozni, működtetni. Budapestről 1970-ben kerültek Dunaújvárosba, ahol a feleség szerződéses üzletvezetőként dolgozott, férje országos villamosipari nagyvállalatnál dolgozott, létesítmény főmérnökként járta az országot, a vendéglátást a vendég oldaláról ismerte meg. 1991-ben a Volán telepen felépítették a Garázs Vendéglőt, 1998-ban vették meg a Horgász Vendéglőt. Színvonalas munkájukkal hűséges, elégedett vevőkört alakítottak ki. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában