Nyílt nap

2022.02.24. 17:00

A Csiperke Óvoda nyílt napot tart szombat délelőtt

Dunaújváros - A Csiperke Óvoda február 26-án, szombaton 9 és 11 óra között nyílt napot tart. (Az intézmény ezt megismétli március 11-én, pénteken 16 és 18 óra között.)

Agárdy Csaba

Az óvodáról tudni kell, hogy a Dunavecsei Református Egyházközség a fenntartója és a hivatalos elnevezése Dunavecsei Református Kollégium – Óvoda, Általános Iskola, Középiskola és Kollégium. Vagyis a Dunavecsei Református Egyházközség egy nagy oktatási központot tart fel. Ehhez tartozik a dunaújvárosi Csiperke Óvoda is. 

A nyílt nap kapcsán beszélgettünk Molnárné Miklán Jolánnal, az intézmény vezetőjével: – Mint minden nyílt napnak, a miénknek is az a célja, hogy megismertessük magunkat a „külvilág” számára. Szombaton délelőtt az óvodáskorú gyerekek szüleit várjuk, itt lesznek az óvónők is, az érdeklődők megismerhetik az óvoda minden szegletét. Különösen azoknak a szülőknek ajánljuk a Csiperkét, akik azt szeretnék, ha kis létszámú csoportba kerülnének a gyerekeik. Nekünk két tizenötös létszámmal működő csoportunk van. Ami még nagyon lényeges, nem csak azokat a szülőket várjuk szombaton, akiknek a gyerekeik szeptemberben kezdenék az óvodába járást, hanem bárkit, aki esetleg szeretne óvodát váltani, vagy szeretné, ha kis létszámú óvodába kerülne a gyereke – tudtuk meg Molnárné Miklán Jolántól. 

Az intézményvezető elmondta még, hogy a hagyományos értékek közül néptáncot és bibliai ismereteket is tanulnak a kicsik, de az utóbbi nem kötelező. Az újszerű képzésekben benne van a szivacskézilabda (a kézilabda előszobája), és az angoloktatás is. Mindezek nem jelentenek külön elfoglaltságot a gyerekek számára, mert a képzések az óvodai időben történnek. 

A Csiperkében négy óvodapedagógus és két dajka segíti a gyerekek fejlesztését, napközbeni ellátását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában