korszerűsítés

2021.04.29. 11:00

A felújítás alatt is elérhetőek a szolgáltatások

Ahogy már olvashatták lapunk hasábjain is, a magyar kormány a települést 480 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

Török Tímea

Fotó: LI

Ennek a jelentős összegnek a nagyobb részét (300 millió forintot) a Széchenyi téren lévő régi polgármesteri hivatal épületének felújítására kívánják felhasználni.

Schrick István polgármester tájékoztatása alapján a felújítási munkák a közbeszerzési eljárás lefolytatása után várhatóan ez év júniusban fognak megkezdődni, és a következő év őszére várják a munkálatok befejezését.

Az átalakítás ideje alatti átmeneti időszakban új helyen találják majd mindazokat a szolgáltatásokat, amelyek normál körülmények között a régi városházán működnek.

Tóth Istvánné és Petzen László polgárőrök szolgálatban
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Így a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a szociális gondozó hálózat is a régi városháza épületéből ideiglenesen a Jankovich-kúria kézművesházába költözött. Az új címük: Rácalmás, Jankovich Miklós köz 5–7., a szolgálat a Madách Imre utca felől könnyen megközelíthető. A szolgálat munkatársai tájékoztatása alapján az ügyfélfogadás itt is a megszokott módon működik, a járványügyi előírások betartásával. Sőt, újra fogadhatják az adományokat is, amelyeket majd börze keretében juttatnak el a rászorulóknak. Azonban a korábban megszokott vonalas telefonszámok helyett a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Vass Erikán keresztül érhető el a 30/960-8852-es számon, vagy Hódiné Schillinger Andrea hívható a 30/960-0230-as telefonszámon. E-mailt a [email protected] vagy a [email protected] címekre írhatnak. A szociális gondozó Juhász-Vedres Szilvia a 30/153-8369-es telefonszámot hívva jelentkezik ezentúl.

A körzeti megbízotti feladatokat jelenleg Rácalmáson Szakács Krisztián látja el, akit a 30/550-1324-es számon hívhatnak. A civil szervezetek közül csak a polgárőrök költöztek átmenetileg a kúriába, a többi egyesület a megszokott fórumokon folyamatosan elérhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában