A középiskola régi épületében emlékeztek

2019.09.02. 11:30

Bánkisnak lenni mindig is komoly rangot jelentett

Hangulatos múltidéző találkozóval kezdődött pénteken délután a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma fennállásának 50. évét köszöntő jubileumi programsorozat.

Szabó Szabolcs

20190830 Dunaújváros Bánki öregdiákok Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

Az oktatási intézmény jelenlegi vezetése a középiskola alapítóit, korábbi legendás pedagógusait, igazgatóit látta vendégül az iskola régi, Bercsényi utcai épületében. Kereken ötven esztendeje, 1969 szeptemberében kezdete meg működését a város és a térség egyik legjelentősebb középfokú oktatási intézménye a Bánki, amely első diákjait még II. sz. Gimnázium és Szakközépiskola néven fogadta. A híres magyar gépész feltaláló nevét 1974. március idusán vette fel az intézmény. A Bánki jelenlegi vezetése pénteken kora délután múltidéző találkozóra hívta az alapítókat, valamint az elmúlt 50 tanév kiemelkedő, legendás pedagógusait.

Schőn Beatrix, a Bánki igazgatója köszöntőjében így fogalmazott:

– Köszönettel tartozunk önöknek, akik példaértékű munkájukkal megalapozták az iskola hírnevét és elérték, hogy bánkisnak lenni mindig is rangot, elismerést jelentett. Számunkra, az utódok számára is kijelölték a feladatot. Ez pedig nem más, mint megőrizni és tovább erősíteni szeretett iskolánk értékeit.

Az intézmény korábbi vezetője, Gyöngyössy Csaba címzetes igazgató beszédében kiemelte, az elmúlt ötven évben, a Bánki generációk számára volt képes minőségi oktatást nyújtani. Olyan szakmai tudást, amely megnyitotta az utat a munka világa, vagy éppen a tovább tanulás előtt.

A Bánki régi, Bercsényi Miklós utcai épületének klubhelyiségében idézték fel az elmút évtizedek szép emlékeit a jubileumi találkozó résztvevői
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

– Tény, hogy a Bánki történetében új fejezet kezdődött 2016 szeptemberében, amikor átköltöztek a Dunaújvárosi Egyetem épületébe, de a közösség erejének és tudásának köszönhetően sikerült megőrizni az intézmény szellemiségét – fogalmazott Gyöngyössy. A találkozón egy emléklappal az alkalomra készített söröskorsóval – amelynek az egyik oldalán a, Bánki első logója és az 1969-es évszám, a másik oldalán pedig a jubileumi logó a 2019-es évszám van felfestve – köszöntötték az iskola egykori pedagógusait.

A névsor: Akucs Attiláné, Böszörményi Zoltánné, Csaider György, Dobrotka György, Domina János, dr. Csontos Pálné, Englóner Gyula, Futó János, Fülöp Zsolt, Fülöp Zsoltné, Gál Ferenc, Hóbor Gyula, Horváth Béla, Hutvágerné Róth Éva, Kispál István, Kiss Róbert, Kőhalminé Himfy Emőke, Laufer Lajos, Lemmer Anikó, Lemmer László, Ludman Árpádné, Malomsoki Sándorné, Matovics Imréné, Molnár László, Müller Attila, Németh József, Pátrovicsné Deme Erika, Rajcsányi Ferencné, Szabó János, Szemere István, Szloboda Lajos, Szűcs Antal, Tóth Gáborné, Tóth Zsuzsanna, Varga Nándor, Vass János, Zloch Istvánné, Takács Antal, Borsi János Attila.

Az ünnepi programsorozat nyitánya már a Bánki új otthonában, az egyetemen ért véget, itt a középiskola történetét bemutató fotókiállítás tekintették meg a jubileumi találkozó résztvevői.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában