meghitt hangulatú koncert

2019.06.03. 15:00

Pintér Béla: hit, erő és szeretet

Pénteken ismét „csendes napot” tartottak a Szabó Magda Református Általános Iskolában.

Szabó Szabolcs

A tartalmas és meghitt esemény keretében koncertet adott Pintér Béla, a legismertebb hazai keresztény énekes-zeneszerző. Aki felekezettől függetlenül fellép keresztény rendezvényeken, egyébiránt ő a Debreceni Szabadkeresztény Gyülekezet tagja.

Eddig tartott a hivatalos sajtószöveg, mi viszont arra voltunk leginkább kíváncsiak, hogy a magyar nyelvű keresztény popzene egyik meghatározó alkotója, miként is „muzsikál” majd az egykori Ságváriban, a mai Szabó Magda iskolában.

Pintér Béla profi előadó, és a profi jelző e tekintetben pozitívan értendő, tehát az első egy-két szám alatt felméri közönségét és mindazt, hogy milyen üzenettel kívánja megajándékozni hallgatóságát.

Pintér Béla is remekül érezte magát a koncerten
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Pintér Béla „eladható” és ismét csak az idézőjelek közé ékelt szó pozitív tartalmára utalnánk. Azaz, a neves alkotó egyfajta életmód-tanácsadóként is szolgált az őt hallgató fiatalság, és (sőt) a láthatóan meghatódott felnőttközönségnek. Az előadó tehetségét és jelentős öniróniáját mutatja, hogy alig húsz perc alatt gyúrt hallgatóságából egy őszinte közösséget, miközben mindennapi eseti gyengeségeiről is beszélt, tréfálkozott.

A fiatalok hamar átvették a koncert üzenetét

Pintér üzenetét nehéz lenne összefoglalni egy összetett mondatban, ám értékfoglalása és példázatai az iskola ebédlőjében helyet foglaló korosztályokat minden bizonnyal megérintették. Szó esett családról, konfliktusokról, az első csalódásokról és örömökről is.

Remélhetően Pintér Béla visszajáró vendége lesz az intézménynek. Elvárható, hiszen jelvényes „Szabó Magdás” lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában