aratóbál előtt

2018.08.23. 15:00

Oklevelet kaptak Penteléért

A hagyományos aratóbál előtt adták át az oklevél Penteléért elismerést Zsákovics Györgynének és Kőrösi Ferencnének. Zsákovics Györgyné tősgyökeres pentelei családban született az 1934-es esztendőben.

duol.hu

Helyben végezte iskoláit, az általánost a pentelei iskolában, a középiskolát az újvárosiban. A helyi egészségügyben helyezkedett el, ahol nyugdíjazásáig dolgozott. Ezután aktívan bekapcsolódott a pentelei közösségi életbe, mintegy két évtizede tagja a Pentelei Nyugdíjasklubnak. Hosszú évek óta tagja a pentelei hagyományőrző szervezői csoportnak, javaslataival segíti a rendezvények színvonalasabbá tételét. A helyi rendezvények lebonyolításában aktívan részt vesz. Nemcsak javasol, hanem az általa tervezett jelmezeket el is készíti, így színesebbé teszi a saját rendezvényeket. A rendezvények műsoraiban rendszeresen szerepet is vállal.

Kőrösi Ferencné az oklevéllel

Kőrösi Ferencné, a másik díjazott is Pentelén született 1940-ben, és azóta is itt él közöttünk. Iskoláit Pentelén kezdte, majd az épülő Sztálinvárosban fejezte be. Házasságot is itt kötött, férje, Kőrösi Ferenc is aktív közéleti ember. Tanulmányait befejezve a helyi önkormányzatnál helyezkedett el, ahol nyugdíjazásáig dolgozott. Több mint 15 éve tagja a Pentelei Nyugdíjasklubnak, ahol aktívan segíti a klub kulturális tevékenységét. A klub összejöveteleinek aktív résztvevője, szervezi azokat, ha kell, pénztáros, tombolaelőkészítő, és ha kell, segít az eszközök bevásárlásában is. A rendezvények egyik hangulatfelelőse.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában