Közlekedési park készül

2018.07.05. 11:30

Közösségi Összefogás a Szebbért – most a Március 15. tér újul meg

Harmadik alkalommal indítja el a KÖSZ, Hankook!, azaz a Közösségi Összefogás a Szebbért elnevezésű programot a rácalmási gumigyár, amelynek idei célja, hogy megújítsák a KRESZ-pályát az óvodás és iskolás gyermekek számára a Március 15. téri parkban.

Balla Tibor

Markóth Béla, Farkas Róbert, Nagyidai Napsugár, Németh Miklós alezredes és Sztankovics László a megbeszélésen Fotók: Hankusz Kálmán / DH

Szerda délelőtt találkoztak először az érintettek, hogy a kivitelezés részleteit megbeszéljék. Az eseményen képviseltette magát a városüzemeltetési iroda több munkatárssal, élükön Markóth Béla osztályvezetővel, a Hankook Tire Magyarország Kft. részéről Roy Katalin kommunikációs vezető és Boda Bence projektkoordinátor, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság részéről Németh Miklós alezredes, közlekedési alosztályvezető és Kőhalmi László, a dunaújvárosi baleset-megelőzési bizottság titkára, valamint a terület két önkormányzati képviselője, Sztankovics László és Hingyi László.

Markóth Béla, Farkas Róbert, Nagyidai Napsugár, Németh Miklós alezredes és Sztankovics László a megbeszélésen Fotók: Hankusz Kálmán / DH

Boda Bence elmondta, 2018-ban ismét elindítják a Hankook Értékteremtő program részeként a KÖSZ, Hankook! programot Dunaújváros fejlesztéséért, amit 2016-ban hoztak létre. Az első évben önkénteseik segítségével szabadtéri edzőparkot hoztak létre az Aranyvölgyi úton, felújították a dunaújvárosi tűzoltóság épületének egyes részeit, továbbá megszépült a dunaújvárosi mentőállomás is. 2017-ben kutyaparkot építettek a Batsányi utca mögötti felső Duna-part füves területére. Idén új közösséget céloztak meg: a gyerekeket. Ezúttal a Március 15. térre hívják az önkénteseket és a partnereiket, ahol közös munkával szeretnék szebbé varázsolni az edukációs parkot, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedhessenek a közlekedés szabályaival. Szerencsére társakra találtak ebben a kezdeményezésben, hisz az önkormányzat, a rendőrség és több nagy cég is már melléjük állt.

Önkénteseket várnak

A nyolcvanas években létrehozott parkban mindenképpen szeretnék felújítani az útburkolatot, s új közlekedési táblákat kihelyezni, kialakítanak egy KRESZ-tanpályát. Terveik szerint a padokat lefestik, virágládákat helyeznek el, lámpás kereszteződéseket, körforgalmat és vasútiátjárómodellt alakítanak ki, ahol a gyerekek gyalog és kerékpárral is bejárhatják a parkot. A többmilliós nagyságrendű projekthez önkéntesek jelentkezését várják a koszhankook.hu oldalon, hogy szeptember elején átadhassák rendeltetésének a parkot. Mindehhez nem kell szakembernek lenni, hiszen az ásáshoz, festéshez csak eltökéltségre van szükség.

Bárki segíthet megújítani a parkot

Markóth Béla már a megbeszélés alatt megkezdte az egyeztetést a közműszolgáltatókkal, hogy a park minél hamarabb létrejöhessen. Első lépésként az elképzelést rá kell rajzolni a közműtérképre, hogy az engedélyeztetést, egyeztetést el tudják kezdeni az E.ON gáz és villamos részlegével, illetve a DVCSH Kft.-vel. Sztankovics László, a terület egyik önkormányzati képviselője elmondta, Hingyi Lászlóval közösen dolgoznak majd a projekt segítésén. Mint mondta, a lakók már régen jelezték, hogy örömmel vennék, ha megújulna a közlekedési park, és ennek most a Hankook felajánlásával eljött az ideje.

A képviselő is kéri azokat, akik szeretnének segíteni, jelentkezzenek, hogy minél hamarabb egy igazi közösségi hely alakulhasson ki. A későbbi tervek között faültetés és új padok kihelyezése is szerepel. Németh Miklós alezredes is örömmel fogadta a kezdeményezést, hiszen már a közlekedési táblák kihelyezése, a burkolat felújítása is nagy segítség lenne, hogy a gyermekek játékosan sajátíthassák el a felelős és biztonságos közlekedés alapjait.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában