Nem ez volt az utolsó DUDIK

2018.06.19. 11:30

Takarítás: mára már nyoma sem marad a négynapos fesztiválnak

Probléma nélkül lezajlott a X. jubileumi DUDIK fesztivál. Vasárnap óta már bontják a színpadokat, sátrakat, tüntetik el a szemetet. Hamarosan eredeti állapotban kapjuk vissza az Alsó-Duna-partot. Arnold Miklós főszervezőt egy összegzésre kértük.

Balla Tibor

– Ez egy jó fesztivál volt, abban biztos vagyok. A csúcs közönség pénteken 3200 volt, ami egy nagy szám. Az volt a legerősebb napunk. A szerda a vártnál jobban sikerült, meglepően sokan voltak. A csütörtöki közönség sem volt kevés ahhoz képest, hogy egész nap esett az eső. Szombaton lepődtünk meg egy kicsit, hogy kevesebben voltak. Most vagy azért, mert pénteken már elfáradtak és nem jöttek vissza, vagy a Magna Cum Laude nem volt jó választás, úgy tűnik, ebben a fesztiválkörnyezetben nincs rá kifejezett igény. Az Irie Maffia már jól működött szerencsére – kezdte gyorsértékelését.

Mindenféle rendbontás nélkül lezajlott a négy nap?

– Kisebb dolgok voltak, a mentőknek főleg bokaficamot, néhány túl ittas vendéget kellett ellátniuk, de kórházba senkit nem kellett vinni, helyben mindent meg tudtak oldani. Épp csak egy-két kötekedés volt, ahol akár egy-egy pofon el is csattant, de mire komolyabb konfliktussá vált volna, addigra a biztonságiak már ott voltak, és ezeket a vendégeket kikísérték, és megkérték, hogy másnap jöjjenek vissza, miután kijózanodtak.

Még hétfőn is nagy erőkkel bontották a felszereléseket a területen fotó:Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi hírlap

Sok szemét maradt a fesztiválozók után?

– Én magam tizenöt zsákkal szedtem ma össze. A szemétgyűjtő munka nagy részén túl vagyunk, de ahogy szedjük fel a dolgokat, mindig újabb szemét kerül elő az asztalok, a színpadok alól. Ezeket rögtön zsákoljuk, mert ha a szél felkapja, messzire elviszi. A terület nagyjából rendben van, de kedden, amikor már mindent elvisznek, akkor az apróbb dolgokat is összeszedjük. Eddig tizenegy darab ezeregyszáz literes konténer telt meg szeméttel. Igyekszünk a területet ugyanúgy visszaadni, ahogyan átvettük, de az időjárásnak tulajdoníthatóan egy-két nyomvályú keletkezett, ezeket megpróbáljuk helyreállítani, és a füvet is helyenként kijárták, de az hamar regenerálódik.

Mi az összegző tanulság az ön számára?

– Akikkel én beszéltem, akár zenekarokról, akár látogatókról legyen szó, mindenki azt mondta, hogy ez egy európai színvonalú fesztivál lett a minőségét tekintve. A rendezvény összképe, a hangulata, a fények a színpadon és azokon kívül, összességében maga a szervezettség. Talán egyetlen csúszás volt a koncertek kezdésénél, nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a zenekaroktól és a közönségtől is. Nem ez volt az utolsó ­DUDIK, és bízom benne, hogy egyre többen fognak a városból lejönni, hogy igényes környezetben tudják magukat jól érezni, ugyanis a körítésre is nagyon figyelünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában