Emlékfát ültettek a Petőfi végzősei

2019.05.02. 10:00

Ültessünk fát! – hagyományteremtő szándékú kedves gesztus

Lassan befejeződik az idei tanév. A nyolcadikosok elköszönnek iskoláiktól.

duol.hu

A Petőfi iskola 8.b osztálya április 29-én délután az iskola előtti területen gyülekezett, mert búcsúzásának egyik momentumaként egy fát ültettek itt el.

Az egyik szülőnek, Kovács Viktornak az ötlete volt, hogy kedves gesztus lenne, ha a végzős osztály így köszönne el az iskolától.

A választás a májusfára esett, vettek hozzá egy fém locsolókannát, feliratozták azt. Aztán eljött ez a bizonyos délutáni nap. A területet az iskola technikai dolgozói előkészítették a jókedvű fiataloknak. Végh Anna felolvasott egy rövid szöveget, majd a tanulók felváltva kezdték a földet a facsemetére szórni. Rideg István, az iskola igazgatója köszöntőt mondott és a májusfáról adott információt, azután ő is lapátot fogott, és segített az ifjoncoknak.

A fa locsolásánál a hetedikesek képviselői is bekapcsolódtak, majd a kannát ők kapták meg, ezzel szimbolizálva a hagyomány továbbvitelét. Jövőre ők lesznek azok, akik folytatják így a terület parkosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!