a paksi park falát dobták fel

2019.05.09. 15:00

Újabb remekművet fújt fel az InkSane Colors

Elkészült az InkSane Co­lors dekorációs festéssel foglalkozó csapat, név szerint Joó László (Joe), Harsányi Zotmund Bence (Makk) és Boros István (Pöri) legújabb alkotása.

Tóth Alexandra

A tehetséges street artosok ezúttal Paks KRESZ-park­jának falát dobták fel. Molnár Ferenc születésének 140. évfordulója alkalmából az író egyik legismertebb regényéből, a Pál utcai fiúkból készült film ihlette montázst készítették el a dunaújvárosi művészek.

A munka elkészítésére pályázatot írtak ki, amire főleg az InkSane tetoválószalon paksi vendégei és lelkes ismerősök biztatására jelentkeztek a fiúk. A benyújtott látványtervükkel megközelítőleg egy tucat pályázó közül nyertek. A fal előkészítését, valamint a felhasznált anyagok költségeit a paksi önkormányzat állta. A munka egy hétig tartott, az eredmény pedig magáért beszél. A 20-30 méter hosszú és körülbelül 3,5 m magas fal fókuszpontja a film emlékezetes jelenete, amikor a már lázas Nemecseket kíséri haza Boka, és nem maradhattak el az üveggolyók és a vörösingesek sem. „Nagyon szeretjük a fotorealisztikus vonalat a street art-graffiti jegyeivel keverni” – mondja lapunknak Joe. „Az InkSane Colors szeretné megmutatni, hogy lehet szürke városrészeket is színessé, esztétikussá tenni” – tette hozzá.

Az alkotófolyamatokról ismét Liszkai Gábor készített werkfilmet, és szeretnék, ha valamennyi nagy munkájuk folyamatait a jövőben is ő örökítené meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!