nem mindenhol áll meg az élet

2020.04.02. 08:30

Új gép segíti a kátyúk eltüntetését

A járványhelyzet életünk majdnem minden részében különleges intézkedéseket követel, a munka azonban sok területen nem állhat meg.

duol.hu

Budapest, 2013. január 24. Az úthibák javításán dolgozó Gábor Zoltán, a BKK Közút Zrt. munkatársa hibás darabot vág ki szélvágó géppel az aszfaltból Budapesten, a XI. kerületi Duránci és a Hunyadi Mátyás út sarkán 2013. január 24-én. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint naponta 500-700 új kátyú keletkezik Budapest útjain a csapadékos, téli idõben. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt. munkatársai egy most vásárolt aszfalt-újrahasznosító géppel folyamatosan végzik a kátyúzási munkálatokat. Ezt a feladatot – hasonló módszerrel – eddig alvállalkozó végezte el; azonban a több mint 15 millió forintos eszközbeszerzésnek köszönhetően mostantól a DVG szakemberei maguk látják el a munkát.

A gép a bontott aszfaltot tökéletes minőségben képes újrahasznosítani, így minőségét tekintve olyan, mintha új aszfalt kerülne a kátyúkba. A technológia további előnye, hogy a téli időszakban is használható, amikor az aszfaltgyártás a hideg időjárás miatt egyébként szünetel. A továbbiakban így Dunaújvárosban is folyamatosan végezhetik majd az utak karbantartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!