eredményes volt a Pentele Autóvadász Kupa

2019.04.08. 17:00

Több mint félszáz lejárt műszakis autót fogtak

Akinek eddig még volt kétsége, hogy van-e értelme az immáron kilencedik alkalommal megrendezett Pentele Autóvadász Kupa akciónak, azokat egészen biztosan meggyőzik az idei számadatok.

Balla Tibor

A közbiztonsági hónap indító rendezvényeként értelmezendő akcióban rendőrök és polgárőrök közösen dolgoztak pénteken reggeltől délutánig, hogy kiszűrjék a közlekedők közül az oda nem illő járműveket, mégpedig úgy, hogy lehetőség szerint ok nélkül ne zavarjanak senkit, akinél mindent rendben találnak. Vagyis csak azokat a járműveket állították meg a ­Dunaújvárosi Rend­őrkapitányság illetékességi területén, amelyeknél valamit nem találtak rendben. Márpedig akadt ilyen, nem is kevés.

Az akcióban a Kecskeméti, a Váci, a Dunakeszi, a Szegedi és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság támogató együttműködésével a Makkosházi Polgárőr Egyesület, a Hírős Polgárőr Egyesület, a Ferencvárosi Polgárőr Egyesület, a Göd Városi Polgárőrség, a Sződligeti Polgárőr Egyesület, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség, a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség és a Dupent Polgárőr Egyesület vett részt, bő negyven fő aktív részvételével.

Modern technikát használtak, amely vagy egy kamerából és egy számítógépből, vagy mindössze egy megfelelő szoftverrel ellátott mobiltelefonból áll.

Modern technikát használtak az ellenőrzéskor Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Ennek segítségével a rendszám-felismerő rendszer nagyjából három másodpercen belül megmutatja, hogy minden rendben van-e a járművel, vagy annak tulajdonosával. Két csoport még a város parkolóit is végigjárta.

A főszervező Kőhalmi László, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály helyszínelő és balesetvizsgálója elmondta: nap folyamán 34 238 lekérdezés (tavaly 19 365) történt, aminek köszönhetően 64 lejárt műszakis, 13 forgalomból kivont, két, a NAV által körözött járművet találtak, öt járművön nem volt regisztrációs matrica, egy embert eltiltottak a vezetéstől, egy engedély nélkül vezetett, egyet pedig körözött a hatóság.

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és az Agrospeciál Kft. egy vacsorával köszönte meg az eredményes munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!