Több tagóvodából érkeztek

2020.02.26. 10:30

Tavaszváró közös játék

Több évtizedes hagyomány a Dunaújvárosi Óvodánál, hogy minden tavasszal megrendezik a városi társas nevű interaktív, játékos délelőttjüket, amikor a város tagóvodáiból érkező gyerkőcök szórakoztató és ügyességi feladatokat oldanak meg.

Tóth Alexandra

Fotó: LI

Ez alkalommal a Duna-parti tag­óvoda biztosította a helyszínt a rendezvénynek, a programot pedig Abaffy Lászlóné tagóvoda-vezető koordinálta.

A foglalkoztató teremben összegyűlt apróságokat és óvó néniket előbb egy bohókás zenész furulyajátéka szórakoztatta, majd kezdetét vette a mesés foglalkozás, ahol a katica szerepével nagyon bájosan azonosulni tudó Dankó Zoltánné Judit óvó néni és társa, Rejtő Hajnalka varázsolta el a gyerekeket és vezette rá őket a tavaszhoz kapcsolódó feladatok elvégzésére.

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A program idei témája az éves fő feladat mentén haladva a tehetséggondozás volt, az óvodai tevékenységek köré építve, mindegyik területet felhasználva. A gyerekek egy tavaszi rétet készítettek, pillangókkal, méhecskékkel, katicabogarakkal, csigákkal, virágokkal. Mindegyik kis állathoz kapcsolódott feladat, amit meg kellett oldani, végül pedig a résztvevők közösen körbetáncolták a rétet. A 12 óvodából 60 gyerek vett részt a játékos délelőttön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!