Újabb gyűjtőhely létesült

2019.09.16. 10:00

Szívből jövő segítség, kupakok formájában

Körmendi Erzsébet

2019.09.13. Kupakgyűjtó szív a Gárdonyi Iskola előtt a Római városrészben Dunaújváros Zsedrrovits Enikő ZsE Dunaújváros DH

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Gombamód szaporodnak a szívek Dunaújvárosban. A szív formájú kupakgyűjtőről van szó, amely a Barátság városrész után most a Római körúton szolgálja a jó ügyet. Vass Ádám, a Fidesz képviselőjelöltje vette át a stafétát, és telepítette az újabb szívet a Gárdonyi iskola előtti kis füves területre pénteken. A kupakgyűjtő elhelyezésénél részt vett Szóládi Zoltán, a Gárdonyi igazgatója és az iskola ökomunkacsoportjának vezetője. Az egyik alsós osztály tanulói nem érkeztek üres kézzel, ők tették bele az első kupakokat a gyűjtőbe.

A Gárdonyi alsósai is szorgoskodtak Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A Rómain egyedülálló módon három iskola található egymás szomszédságában. A Móra, a Rudas és a Gárdonyi is elkötelezetten környezettudatos, a Gárdonyi pedig évek óta az örökös ökoiskola cím büszke birtokosa. Náluk mindennapos a kupak- és a PET-palack-gyűjtés és zsugorítás, és a különféle környezettudatos akció. Mától viszont a kupakokat is külön gyűjtőbe helyezhetik el, ami a környezet megóvása mellett más jótékony célt is szolgál. A kupakok után kapott összeget a Gárdonyi iskola kapja – mondta el Vass Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!