szívüket-lelküket beleadták

2019.06.11. 11:00

Színes programkavalkád várta az iskolásokat

A Hunyadi Mátyás Általános Iskolában is megünnepelték a gyermeknapot.

Horváth Dóra

Az esemény fő szervezője az iskola szülői szervezete volt, s több szórakozási lehetőséggel is készültek a gyerekek számára. Mind az alsó, mind a felső tagozat egy több állomásos versenyen vehetett részt – az állomásokon izgalmas feladatokkal várták őket a segítők. Az alsósoknak minigolf, KRESZ totó, tekedobás és kirakó volt a feladat, a a felső tagozatosok pedig krikettben, mocsárjárásban, szkanderben mérhették össze tudásukat. Első helyezést ért el a versenyben az alsósoknál a 4.b, második lett a 3.b és a harmadiknak járó díjat a 3.a vihette haza. A felsőben az első a 6.b lett, a második helyezett a 8.b, a harmadik pedig az 5.a.

A mobil kalandpark az egyik legnépszerűbb játék volt Fotók: Horváth Dóra/Dunaújvárosi Hírlap

– Szívünket-lelkünket beletettük abba, hogy a gyerekek jól érezzék, magukat, hogy róluk szóljon ez nap – nyilatkozott László Norbertné, az iskolai szülői szervezet vezetője. – A változatos feladatok között, úgy gondolom, mindenki talált a maga számára tetszőt. A gyerekeknek ez egy nagy csapatmunka volt, csupán minimális pontkülönbségekkel győztek az osztályok, ebből is látszik, hogy nyerni akartak, szívesen vettek részt a programon.

Az általános iskola mögött ugráló várral, csillámtetoválás-készítéssel, kreatív kuckóval, kalandparkkal és óriás jengával várták az alsóbb évfolyamos diákokat, a felsősöknek pedig szintén lehetőség volt a kalandpark és az óriás jenga kipróbálására. Az osztályokat lovas kocsisok vitték egy kört az iskola közelében, az épületben és a falukemencénél pedig palacsintával, lángossal és szörppel várták a gyerekeket a szülői szervezet, valamint a Perkátai Nyugdíjasok Baráti Körének tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!