Minden információt megkaptak a pályázók

2020.03.03. 11:00

Szerződés a fiatalokkal – támogatják a településen maradást

 Hatvannégy fiatal kapott az „A” típusú ösztönzőből Perkátán. Az elszámolással kapcsolatos fontosabb tudnivalókat adták át számukra a megvalósítók.

Horváth Dóra

2020. február 26-án 17 órakor rendezték meg a Perkáta Nagyközség Önkormányzata európai uniós „Itthon vagy Perkátán!” projektjének A-típusú lakhatási támogatás elnevezésű ösztönzőjének elszámolásával kapcsolatos projektet. Az eseményre az a hatvannégy fiatal kapott meghívást, aki kedvezményezett a támogatásban. Őket Bogó Anikó, Perkáta alpolgármestere, a projekt szakmai vezetője köszöntötte elsőként.

Tájékoztatta a jelenlévőket az ösztönző elszámolásának határidejéről, valamint az ezzel kapcsolatos dokumentációt mutatta be részletesen számukra.

Később Kovács Melinda, Perkáta Nagyközség Önkormányzatának gazdasági vezetője, a projekt pénzügyi vezetője vette át a szót.

Kovács Melinda az iratok megfelelő kitöltésére hívta fel a jelenlévők figyelmét, továbbá hangsúlyozta, hogy bátran kérjenek a dokumentumok kitöltésében segítséget tőle.

Balról Bogó Anikó, a projekt szakmai vezetője. A beszámolók leadása miatt szervezték meg a projektdélutánt Fotó: Horváth Dóra/Dunaújvárosi Hírlap

Szintén ennek a pályázatnak a B-típusú, gazdasági, helyi gazdaságfejlesztést ösztönző vásárlási támogatás elnevezésű kategóriájában két megüresedett hely kapcsán került meghirdetésre az ösztönző támogatási lehetőség. Tíz érvényes jelentkezés érkezett, ezek közül kiválasztották a két személyt 2020. február 24-én, s velük február 26-án történt meg a szerződéskötés.

– Az ösztönzőrendszer első, A kategóriájában a helyi cégeknél, intézményeknél dolgozó fiatalok támogatása valósulhatott meg. Ez a hatvannégy perkátai fiatal ötszázezer forint támogatásban részesülhetett – nyilatkozott Bogó Anikó szakmai vezető. – Ezt a támogatást a lakhatásuk javítására költhették. Az elszámolásokból kitűnik, hogy az összeget mindenki nagyon hasznosan tudta elkölteni. A beszámolókat öröm olvasni, ezek kapcsán látszik az, hogy tényleg jó helyre kerültek ezek az ösztönzők, támogatások.

A program során a fiatalok feltehették kérdéseiket, illetve beszélgethettek a pályázatról a megvalósítókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!