Sok időt töltenek majd a szabadban

Ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten derült ki, hogy az egyik edzőnek, aki foglalkozást tartott a gyerekeknek, pozitív lett a koronavírustesztje.

Molnár Emese

Fotó: Zsedrovits Eniko

Mint azt a GESZ a legutóbbi közleményében írta, „az általa tartott edzés szabadtéren zajlott, és nem volt közvetlen kapcsolat (ölelés, puszi stb.) a gyerekekkel. A jelenleg érvényben lévő eljárásrend szempontjai alapján alacsony annak a kockázata, hogy a pedagógusok vagy a gyermekek esetleg megfertőződhettek koronavírussal, ennek ellenére elővigyázatosságból az elmúlt napokban a táborozás szünetelt, és megtörtént a terület megelőző fertőtlenítése. Szintén elővigyázatosságból az edzésen részt vevő gyerekek a következő héten még nem térnek vissza a táborba. A higiénés szabályok betartására továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a tábor egész területén.”

A kemping zöldövezete kiváló helyszín a szabadtéri játékokhoz

Kedden látogatást tettünk a kempingben, és mint azt Szabó Gabriella, a tábor vezetője elmondta, a fertőtlenítő munkálatok után negyvennégy gyermekkel kezdték újra a tábort. Körülbelül tíz diákról van szó, akik a tiszti főorvos kérésére, a protokoll szerint nem jönnek a táborba a héten, de nem fertőzöttek, csupán elővigyázatosságból kell kerülniük a nagyobb csoportokat. Az elkövetkezendő időben nem jön külsős személy foglalkozást tartani a táborozóknak, hanem a pedagógus kollégákkal szerveznek különféle játékokat, sorversenyeket, és igyekeznek minél több időt a szabadban tölteni velük. Bízik benne, hogy a kezdeti „riadalom” után megnyugodott mindenki. Sajnos maga a vírus jelen van még a világon, és ezzel együtt kell még élni, természetesen a megfelelő óvintézkedések betartásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!