boldog délután

2019.05.02. 13:00

Segítség, figyelem május elsején is

Az utóbbi évek hagyományait követve, ezúttal is ételosztással próbáltak könnyíteni a nehéz sorban élők mindennapjain.

Szabó Szabolcs

Amíg a legtöbben családi-baráti körben pihenéssel, esetleg aktív kikapcsolódással töltötték május hónapjának első napját, addig az évek óta komoly önkéntes, jótékonysági munkát folytató civil közösség, a Boldog Délután csapata szerdán délután (is) a helyben élő rászorulók felé fordult.

A már megszokott, mondhatni bejáratott helyszínen, a belvárosi Corner Kávézó mellett felállított standoknál ezúttal – felidézve a régi május elsejék hangulatát és ízvilágát – roppanós virslit, némi sört és üdítőt, valamint gyümölcsöt kínáltak a résztvevőknek. Mint a Boldog Délután szervezőcsapatának ötletgazdái és szervezői már korábban megfogalmazták, az ételosztás „csak” az egyik eleme az akciójuknak.

A másik, hogy egy-egy ilyen alkalom során a jelenleg nehéz, gyakran kritikus anyagi és társadalmi helyzetben élők is átérezhetik, hogy ők is fontosak a közösség számára, velük is törődnek.

Szerdán délután tehát sörrel, fehér kenyérrel és virslivel köszöntötte a május 1-jét a Boldog Délután, amely ez évben még több nagyobb ételosztást is szervez majd a rászorulók megsegítésére.

Amelyre szükség is lesz, hiszen tegnap is mintegy száz fő fogadta el a nemes felajánlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!