a következő állomás: Rácalmás

2020.03.10. 09:30

Sakkverseny Perkátán – immár harmadik alkalommal

Az idei évben is megszervezésre kerül a Fejér Megye Sakkverseny versenysorozat, melynek első fordulóját, a III. Perkáta Kupát Perkátán, a Győry-kastély dísztermében szervezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség, a Királysakk SE és Perkáta Nagyközség Önkormányzata.

Horváth Dóra

A 2020. március 7-én, 9 órakor kezdődő eseményre Dunaújvárosból, Érdről, Martonvásárról, Mórról, Perkátáról, Rácalmásról Sárosdról, Székesfehérvárról és Válról is érkeztek nevezők, felnőttek és gyermekek egyaránt. A délelőttön Katona Ferenc, a verseny egyik főszervezője köszöntötte a megjelenteket, s ismertette a szabályokat a program során.

- Kitűnő környezetben, a Győry-kastélyban ültek a sakktábla mögé a versenyzők – nyilatkozott Katona Ferenc. – Ötvenhárman indultak a megmérettetésen.

Négy plusz egy kategóriába nevezhettek az érdeklődők: az amatőr csoportba olyanokat vártak, akik még nem vettek részt versenyen, az I. csoportba a 2011. január 1-e után, a II-es csoportba a 2009. január 1-e után, a III. csoportba a 2005. január 1-e után születetteket várták, s a IV. korcsoportnál nem volt korhatár megszabva. A fiú és lány versenyzőket külön értékelte a zsűri, Katona Ferenc és Szabó Anna, s maga a verseny lebonyolítása a hat fordulós svájci rendszerben zajlott, 20-20 perc gondolkodási idővel, továbbá órát is használtak a versenyen.

A mozgalmas nap során a következő eredmények születtek: a kezdő fiúknál első helyezett lett Ihász Attila, a lányoknál pedig Németh-Szávai Jázmin. Az I. korcsoportban a fiúknál az aranyérmet Sütöri Ákos vihette haza. A II. csoportban Tóth Noel került ki győztesként a mérkőzésekből, míg a III. korcsoport lányai közül első lett Krizsán Krisztina, a fiúknál pedig Almádi Tamás. A IV. korcsoport versenyzői közül Szunyogh István nyerte el az első helyezést.

A program a kora délutáni órákban ért véget a Győry-kastély épületében, s a versenysorozat következő állomása 2020. március 21-én Rácalmás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!