208. évfordulóját ünnepelik

2019.04.08. 13:00

Nótaesttel kezdődött az idei József nádor-hét

Hercegfalva-Mezőfalva alapításának 208. évfordulójának alkalmából ünnepségsorozat kezdődött április 5-én, pénteken, amelynek első programjában Rauf Pál és dr. Fehér Eszter magyarnóta-énekes és ifj. Oláh Kálmán népi zenekara szórakoztatta a közönséget.

Horváth László

A Kiss Kálmán Művelődési Ház nagytermében fellépő előadók már régi ismerősei a mezőfalviaknak, hiszen a falunapok rendszeres szereplői is. A mostani összeállításban az ismert magyarnóta-számok mellett Kálmán Imre-operetteket is hallhattunk.

Az ünnepségsorozat folytatásában április 8-án, hétfőn 17 órától szintén a művelődési ház színháztermében Mindszenty József herceg­prímás és bíboros életútjáról láthatunk kiállítást. Az évek óta tervezett különleges tárlaton a munkásságát és életét bemutató tablósorozat mellett megtekinthetjük a bíboros halotti maszkját, egy róla készült festményt a bécsi Pázmáneumból.

Dr. Fehér Eszter is énekelt

Megszemlélhetjük Mindszentyről készült szobormásolatot Alberto Settitől, valamint öt személyes tárgyat, köztük a bíboros zsolozsmás és miséző könyvét, mellkeresztjét, továbbá azt a rózsafüzért, amit a Vatikánban VI. Pál pápától kapott. A kiállítás aktualitása még, hogy elindult Mindszenty szentté avatásának folyamata. Az öt évvel ezelőtt megkezdett eljárásban már azokat a csodákat is vizsgálják, amelyek a bíboros életéhez köthetően történtek. A kiállítás a magyarországi Mindszenty Alapítványnak köszönhető.

A mai rendezvényt megnyitja Lotharingiai Habsburg Mihály főherceg. Közreműködik a Color Quartett. A programra várnak minden érdeklődőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!