Színes téltemető a falvakban

2019.02.26. 15:00

Mezőfalván huszonhat boszorkány riogatja a télidőt

Horváth László

Igazán eseménydús hét végének ígérkezik március eleje. A népi hagyományokat ápolva két településen is télbúcsúztató programot tartanak. Mezőfalván eddig még soha nem látott számban gyűlnek majd össze a boszorkányok, hogy elűzzék a rossz időt és utat mutassanak a tavasznak. A boszorkányok mellett a helyi néptáncosok műsorát is nagy figyelem kíséri majd. Március 2-án, szombaton, 17 órára várják a Piac térre az érdeklődőket. Kisapostagon folytatódik a tavalyi év sikeres programja, a falusi disznóvágás. A Magyarok Szövetsége kezdeményezésére még 2010-ben elindított téltemető rendezvényt bővítették ki a vidéki hagyományok ápolásával. Március 2-án, szombaton reggel hét órára hívják a közönséget a régi óvoda épületéhez, ahol a kóstolási lehetőségek mellett a disznóvágási folyamatokba is bekapcsolódhatnak az érdeklődők.

A folytatásban 14 órától kézműves-foglalkozás keretén belül félelmetes jelmezek és gond­űző cédulák készítését sajátíthatják el a résztvevők. 15 órától a patak parton sült kolbász kóstolásával egybekötött kiszeégetés teszi teljessé a kisapostagiak télűző rendezvényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!