Emlék-fa a nyolcadikosoktól

2019.05.11. 10:00

Méltó nyomot hagyott a Móricz udvarán a ballagók osztálya

A Móricz Zsigmond Általános Iskola udvara egy facsemetével lett gazdagabb tegnap délelőtt. A kicsi fát a ballagó 8. a osztály tanulói ültették.

Tóth Alexandra

Az ötlet szülői kezdeményezés volt, a csemetét pedig a szülői munkaközösség vásárolta meg osztálypénzből. Mint ahogy az az iskolában eddig is szokás volt, valamennyi ballagó osztály hagy maga után egy maradandó, kézzel fogható emléket. Ilyen volt például az udvaron található négy pad, vagy az egyik osztály jóvoltából kicserélt öltözőajtó a tornaterem közelében. A 8. a-sok szülei úgy gondolták, mivel a Móricz ökoiskola, a legjobb lenne ehhez kapcsolódva egy fát hagyniuk maguk után a gyerekeknek, emlékül.

 

Horváthné Ottinger Hajnalka igazgatónő elmondta, az osztály külön kérése volt, hogy az ültetés ideje a madarak és fák napjára essen, így május 10-én 10 órakor találtak rá megfelelő időpontot. Az ültetés csapatmunka volt, minden diák 1-1 lapát földet lapátolt a fának ásott gödörbe. A növény mellé egy kis időkapszulát is rejtettek, amiben üzenetet hagytak az utókornak. Talán valamelyik osztálytalálkozón előkerül majd...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!