Interaktív megemlékezés bánkis módra

2019.03.18. 10:00

Megidézték a múltat a középiskolában

A tornateremben állva, fekete-fehér ruhát viselve, vagy épp az iskolarádióból hallgatva számtalan ünnepi műsort hallhattak már a diákok. Most egy kicsit átértelmezték a megemlékezés fogalmát.

Tóth Alexandra

A DSZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája több hagyományteremtő rendezvényt hozott már létre az iskola falai között. Idén úgy döntöttek, ideje egy kicsit új megvilágításba helyezni a március 15-i megemlékezést is.

Az első három órát még megtartották, majd az osztálytermek történelmi helyszínekké változtak csütörtökön délelőtt az iskolában.

Minden terem egy-egy történelmi helyszínné változott

Vadas Zsuzsanna történelem–angol szakos tanárnő volt a nap főszervezője. Valamenyi osztályteremből egy-egy ünnepi állomást varázsoltak, a diákok így „jártak” a Landerer-nyomdában, a Pilvax kávéházban vagy a Nemzeti színházban is. A helyszíneken rövid, negyedórás előadásokat hallhattak, de volt, ahol például néptánclépéseket sajátítottak el. A látottak- hallottak alapján feladatlapot töltöttek ki, amiből kiderült, mennyire figyeltek az előadóra, illetve az, mekkora háttértudásuk van március 15-tel kapcsolatosan. A prezentációkat nem meghívott előadók, hanem jól felkészült diákok és pedagógusok tartották, zömmel a kilencedik-tizedik évfolyamosok közül.

Tizenhárom állomáson kellett bizonyítani a tudásukat a versenyző osztályoknak Fotók: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Az interaktív témanap tizenhárom állomását nem hiába teljesítették a legjobb tudásuk szerint az osztályok, ugyanis akkor, amikor mindannyian végigjárták az összes helyszínt, a megoldott feladatok alapján a javító pedagógusok kiválasztják a legügyesebb osztályt, amelyet egy nagy, kokárdával díszített csokoládétortával jutalmaznak, és Zsuzsanna azt mondta, évfolyamonként is szeretnék kiválasztani a legügyesebb csapatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!