fontos dátumok

2020.08.28. 09:00

Még bő egy hetük van a jelentkezésre

Szeptember 7-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra, ami majd október 16-án fog kezdődni az írásbeli feladatsorokkal.

Molnár Emese

2020.05.05. Matematika érettségi Pannon Oktatási Központ és Magángimnázium Dunaújváros Fotós Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az MTI az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye alapján összegezte a most kezdődő tanév menetrendjét. E szerint a 2020/2021-es tanévben az első tanítási nap szeptember 1-je, az utolsó tanítási nap pedig 2021. június 15. Az első félév 2021. január 22-ig tart. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 22., csütörtök. A szünet utáni első tanítási nap november 2., hétfő. Az őszi érettségi vizsgák október 16-án kezdődnek. Ennek viszont van egy hamarosan esedékes határideje, ugyanis szeptember 7-ig lehet rá jelentkezni.

Városunkban az elmúlt években a Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola szervezte és bonyolította le az őszi érettségit. Baráth Artúr, az intézmény igazgatója elmondta, idén most több iskolában is lehetőség nyílik az érettségire. Ennek oka a többi között az, hogy a járvány okozta rendkívüli helyzet miatt későbbre is lehetett halasztani a tavaszi érettségit, és ha most emiatt esetleg többen jelentkeznének, akkor is megfelelő biztonsággal, jól elkülönített módon vizsgázhassanak a tanulók. Hangsúlyozta, a Dunaferr iskolában továbbra is várják a jelentkezéseket az őszi érettségire. Tavaly mintegy százhúsz jelentkező volt, akik középszinten adtak számot tudásukról az intézményben. A mostani őszi érettségi október 16-án kezdődik az írásbeli szakasszal (nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelivel), ez két-három hétig is eltarthat. Utána jön egy rövid felkészülési idő, majd következik a szóbeli vizsga.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!