A napokban elkészült a teljes acélszerkezet – most a tereprendezés zajlik

2019.01.21. 17:00

Már csak engedélyezésre vár a kilátó

Amint a kivitelező cég korábban megígérte, január közepére elkészült a felső Duna-parti sétányra tervezett kilátó acélszerkezete.

duol.hu

A szakemberek a korlátok, a burkolatok és a térbútorok elhelyezésével is végeztek.

A kilátót azonban még nem vehetik birtokba a polgárok, hiszen még nem érkezett meg az építmény használatba vételi engedélye.

Mint arról korábban írtuk, a szükséges alapelemek kivitelezése és a földmunkák után tavaly december 20-án kezdődött el a speciális vázszerkezet beemelése és összeszerelése. A beruházást, amelynek teljes összköltsége 86 millió forint, az önkormányzat saját forrásból biztosította.

Az alsó Duna-parti útról is impozáns látványt nyújt a csepp alakot formázó kilátó Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A város önkormányzata még 2016-ban ötletpályázatot írt ki, amelyre öt érvényes pályázat érkezett, amelyeket a Magyar Képző- és Iparművészeti Lektorátus független szakértő bizottsága bírált el. Első helyezett Szloszjár György (Garten Studio) építész munkája lett, mivel – amint a szakmi indoklásban is olvasható – Szloszjár pályamunkája méltó módon köti össze a felújított főteret a dunai panorámával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!