közel száz startot láthattak

2019.06.19. 12:00

Lovasversenyen bizonyított az utánpótlás

Június 8-án, szombaton rendezték Mezőfalván a szabadidős lovasversenyt. Díjugrató, ügyességi, díjlovas és futószáras számokban mérték össze tudásukat a különböző kategóriákban induló versenyzők.

Horváth László

A nagyszabású, érdekes és felettébb népszerű programról id. Szabó Zsoltot, a Mezőfalvi Lovasegylet képviselőjét kérdeztük.

– 1995-ben alakult a lovas­ egyletünk. Nagyon sokáig rendeztünk hivatalos díjugrató versenyeket. Sajnos, a versenyszabályzat átalakulása után egy ideig nem tudtuk biztosítani a feltételeket. ­Szerencsére három éve megváltozott ez a helyzet, így elkezdtünk utánpótlás-versenyeket rendezni. Egészen pontosan szabadidő- és gyerek­ügyességi versenyeket, ahol háromévestől akár hatvanéves korig állhatnak rajthoz. Természetesen ebben a történetben a legfontosabb az utánpótlásnevelés, a gyerekek lószeretetének elmélyítése.

A nagyvenyimi Sörös Gréta is szépen teljesített a mezőfalvi versenyen Fotó: a szerző

A versenyre hetven lovas érkezett és közel száz startot láthatnak az érdeklődők. A délelőtt tíz órakor kezdett programunk így délután 5-6 óráig tartott. A mezőfalvi versenyzőkből tizennégyen neveztek. Mivel a lovas egyletünkben húszan vagyunk, ezért nagyon szép számnak tekinthető. Közülük hét-nyolc fő az, aki rendszeresen rajthoz áll a különböző megmérettetéseken – ismertette a mezőfalvi szabadidős lovasverseny rövid történetét Szabó Zsolt.

A nap végi összesítőben is remek eredmények szerepeltek, hiszen négy első, egy második, három harmadik, valamint egy negyedik helyezést értek el a házigazda település, Mezőfalva indulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!