életet menthet

2018.11.14. 09:00

Látni és látszani: hazavárnak minket

Országos kampányba kezdett a magyar rendőrség a korai sötétedés bekövetkezte miatt: a régóta ismert, de nem eléggé betartott „Látni és látszani!” jelszó jegyében.

Pekarek János

A megváltozott látási viszonyok miatt Dunaújvárosban is beindította ezt az akcióprogramot a rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya. Ahogyan Németh Miklós alezredes osztályvezető lapunknak elmondta: nemcsak a gépjárművezetők, hanem a kerékpárosok és a gyalogosok figyelmét is igyekeznek felhívni a Látni és látszani fontosságára. Hozzátette: az akció célja elsődlegesen a figyelemfelhívás. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy komolyabb jogsértések esetén nem büntetnek, de a fő cél a segítés. Viszont éppen azért, mert a cél figyelemfelhívás, az akció során a közlekedők ajándékokat kapnak a járőröktől. Nem csak azok, akik teljesen szabályosak voltak: a kisebb hiányosságokat láthatósági eszközökkel igyekeznek kikü­szöbölni az intézkedő rendőrök, épp a biztonság jegyében.

Császár Mónika ajándékot kapott az ellenőrzés során Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Mégpedig stílszerűen olyan láthatósági eszközöket, amelyek tovább segítik a biztonságos közlekedést.

Az őszi láthatósági akció fő célja: tudatosítani a közlekedőkben, hogy mindenkit hazavárnak! Mégpedig épségben. Ez azonban csak akkor teljesülhet, ha mindenki betartja a szabályokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!