Kórházi vendéglátás

Az Agrárminisztérium Fejér megyei működési területtel rendelkező tájegységi fővadászainak kezdeményezésére és szervezésében, a megyénkben működő négy kórházban a vadásztársadalom vadétellel látta vendégül az egészségügyi intézmények dolgozóit.

Körmendi Erzsébet

Fotó: LI

„A megye vadásztársadalma és a programhoz csatlakozó segítők ezzel a gesztussal fejezték ki nagyrabecsülésüket az egészségügyi dolgozóknak az áldozatos helytállásukért”, hangsúlyozta a két tájegységi fővadász, Weidinger István és Groszeibl Zoltán.

A kezdeményezéshez csatlakozók tehát a megye minden kórházába szállítottak. A Szent Pantaleon Kórház dolgozóiról a Mezőfalvi Gazdák Vadásztársasága gondoskodott. Márok Csaba elnök és Sudár Imre hivatásos vadász vitte el tegnap az előre egyeztetett mennyiséget – összesen 184 adag szarvaspörköltet tarhonyával –, és a kórházban Mészáros Lajos főigazgató vette át munkatársaival karöltve. Megtudtuk: a felajánlott gím- és dámszarvasok húsát kötelező hatósági vizsgálatnak vetették alá a VADEX soponyai feldolgozójában, majd az ellenőrzés után vákuumcsomagolva hozták a gazdák a húst Mezőfalvára, az önkormányzat konyhájára, ahol a közétkeztetési feltételeknek megfelelően készítették el belőle az ebédet. Adagonként egyszer használatos edénybe lezárva vitték a kórházba.

Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató, Márok Csaba vadásztársasági elnök, polgármester, dr. Mészáros Lajos főigazgató, Sudár Imre hivatásos vadász, dr. Juhászné Bordács Veronika, a kórház vezető ápolója a vadhúsból készült ebéd átadásakor/átvételekor Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, nagy szeretettel és odafigyeléssel készítették el a konyhásaink ezt az ebédet a betegágyak mellett helytálló kórházi dolgozók számára. Kívánunk erőt és kitartást a munkájukhoz Fejér megye vadásztársaságai és a mezőfalvi gazdák nevében is – hangsúlyozta Márok Csaba az étkek átadásakor.

– Nagyon meghatottak vagyunk minden adományozáskor, felajánláskor. Meglepő az a széles társadalmi összefogás, ami körülölel bennünket. Kapunk kedves szavakat, kezdetben védőeszközöket, ételt, süteményt, kávét, ezeket nagy örömmel fogadják, illetve fogyasztják a dolgozóink – mondta Mészáros Lajos főigazgató. Munkatársai azonnal elővették a listát, elkezdték osztályonként szortírozni a vadételt. Márok Csaba hozzátette: – Nemrég tudtam meg, hogy például a műszaki, gondnoksági dolgozók, a mentők kimaradtak. Jövő héten újabb adagot főzünk, akkor őket látjuk vendégül finom vadétellel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!