Alkotóközösség – művészeti szabadfoglalkozás

2020.03.04. 17:00

Kiss Anna ezúttal már felkészítő kurzust tart

Kiss Anna jeles dunaújvárosi képzőművész a napokban indítja művészeti kurzusát a Munkásművelődési Központban. A MŰvSZAK részleteiről az ötletgazda-mentor beszélt lapunknak:

Szabó Szabolcs

– A művészeti vagy művészetet érintő közép- vagy felsőoktatási intézménybe jelentkező, vagy a későbbiekben ezt tervező diákoknak nyújt felkészülési lehetőséget. A foglalkozás specifikusan olyan feladatokat gyakoroltat, amelyek a gyakorlati felvételi követelményeinek felelnek meg vagy segítik a beadandó portfólió összeállítását. Akik már tájékozódtak a követelményekről tudják, hogy ez javarészt ceruza/kréta, festés esetleg kollázstechnikát jelent (szaktól függően, manuálisan). Témaköröket tekintve pedig kockológiáról, tanulmányokról, csendéletekről és egyéb kreatív feladatokról szól. Másrészt pedig szól a mindenki számára nyitott művészeti szabadfoglalkozásról. Ez a foglalkozás olyan diákok számára kínál kikapcsolódást, gyakorlást, akik szeretik kreatív módon eltölteni a szabadidejüket, szeretnek kötöttségek nélkül alkotni. A foglalkozáson kipróbálhatják magukat játékos, fejtörős feladatok létrehozásában, egyéni- és csoportmunkában is. Így, többféle szempontrendszer szerint alakul a kreatív és alkotói problémamegoldó készségük. Természetesen a kikapcsolódás mellett a rajz- és kifejezőkészség fejlesztése is kiemelkedő szerepet kap. Ez a későbbiekben támogatást nyújthat a továbbtanulásnál, illetve egy komolyabb hobbi melletti elköteleződésben.

Itt a jelentkezés alsó korhatára 12 év.

Bővebb információ elérhető a facebook.com/Muvszak, vagy a [email protected], +36 20 476 5090-es telefonszámon. Egészen március 10-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!