immár hagyomány

2019.04.10. 15:00

Ismét Bálint Ágnes olvasási versenyt rendeztek Adonyban

Az első Bálint Ágnes olvasási versenyt 2003-ban rendezték meg a rendkívül termékeny és joggal népszerű írónő szülőhelyén, Adonyban.

Pekarek János

A tizenhetedik vetélkedő döntőjére hat településről: Adonyon kívül Pusztaszabolcsról, Nagyvenyimről, Bes­nyőről, Beloianniszból, Rácalmásról érkeztek csapatok, némelyik helyről egyszerre több is, mivel az októbertől levélben folyó elődöntők során szerzett pontszámok döntöttek a részvételről.

Ebben az évben Bálint Ágnes Tündér a vonaton című könyve szolgáltatta a verseny alapanyagát, tudtuk meg a szervezőktől, Trautmann-né Mészáros Melindától és Stanczelné Mincsák Anikótól. Egyebek között olyan feladatokat kellett megoldani e könyv ihletésére, mint a főszereplő, Flórika, a virágtündér megalkotása szabadon választott technikákkal.

Csak ízelítőként jegyezzük meg, hogy jövőre A labdarózsa lámpája című kötet adja majd a vetélkedő alapanyagát (aki komolyan készül a tizennyolcadik megmérettetésre, máris állhat neki elolvasni...).

Hat településről érkeztek csapatok az olvasási versenyre Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az olvasási versenyben második, harmadik és negyedik osztályos általános iskolások vehetnek részt. Méltó elbírálásukról olyan zsűri gondoskodik, amelynek hagyományosan tagja az írónő két lánya: Németh Ágnes és dr. Németh Anna is. A verseny szünetében az adonyi Szent István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak műsort a megjelenteknek.

Az ezúttal is élvezetes és fordulatos versengésben joggal érezheti magát minden résztvevő győztesnek. Az idén villámkérdések döntöttek el egy négyes holtversenyt az élen. Győztek a Viritündik Pusztaszabolcsról a besnyői Tündércsajok előtt, harmadik az ugyancsak szabolcsi Négy tündérke, negyedik a rácalmási Okos csigák csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!