közel 120 lelkes sportoló bizonyíthatta tudását

2019.04.16. 10:00

Íjászparadicsom a Duna mentén, Rácalmáson

Szombaton ismét egy igazán komoly és kihívásokkal teli versenyre hívta a helyi, a térségi és az országos íjásztársadalmat a rácalmási közösség.

Szabó Szabolcs

A helyi 3D-s seregszemléről a szervezőcsapat vezetője, Tóth Csaba nyilatkozott:

– Bár előzetesen 140 versenyző jelezte részvételét, végül 115-en jöttek el. Az ilyen versenyekről tudni kell, hogy egyfajta családi eseményként is funkcionálnak, azaz: itt az egész család is. Most is találkoztunk olyan résztvevővel, akinek rokonai, barátai túráztak egy jót Rácalmáson és környékén, miközben az íjász versenyzett. Úgy vélem, összességében egy remek, jó hangulatú seregszemlén vagyunk túl. Sikerült egy igazán erős pályát felépítenünk, amelyet nagyon komolyan is vettek az íjászok. Sikernek értékelem, hogy volt olyan korábbi világbajnok, aki Győrből autózott hozzánk, hogy itt mérje fel, hol is tart a felkészülésben. Másrészt azt is kiemelném, hogy egy nagyon felkészült csapat érkezett. Akik Rácalmásra jönnek, tudják, hogy egy minőségi pálya várja őket, jó körülmények között. Sokan visszajárók, örömmel jönnek, és mi arra törekszünk, hogy minőségi versenyélményt kapjanak. Erről szól a felkészülés is, legalább tíz ember, három napon át napi 12 órát dolgozik ezért. Úgy vélem, sikerült bizonyítani, hogy megérte – mondta el Tóth Csaba, aki a következő hónapokról is beszélt:

– Szeretnénk továbbra is jó versenyeket szervezni és minél több embert bevonni ebbe a remek sportba. Idén még lesz egy nagy eseményünk, szeptember 7-én a nemzeti bajnokság egyik térségi fordulójának adunk majd helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!