A leányosztályból nyolcan

2018.11.16. 08:00

Hatvanéves érettségi találkozóra gyűltek össze a volt diákok

A közelmúltban ünnepelte 65. születésnapját a Széchenyi István Gimnázium, amelyben anno két osztállyal indult a tanítás, s évente kettővel gyarapodott.

Szabó Szabolcs

Akkor még a Vasvári Pál iskola adott otthont a maroknyi gimnazistának, ma már szép, modern épületben folyik a tanítás. A második évfolyam leányosztálya pedig a napokban ünnepelte a 60. érettségi találkozóját.

Volt, aki Veszprémből, más Bajáról, volt aki Budapestről illetve Kulcsról érkezett a találkozóra – idézte fel a Dunaújvárosi Hírlapnak Héring Ferencné, aki elmondta: a 24 érettségit tett tanuló közül már csak nyolcan örülhettek egymásnak.

Négy személyről sajnos nem tudnak, tizenketten pedig meghaltak. Szeretett osztályfőnökük is több éve elhunyt már, pedagógusaik közül is csak hárman élnek még.

Az osztályból a legtöbben már boldog nagymamák Fotó: amatőr felvétel

A 24 tanuló megállta helyét az életben. Többen tanárok lettek, volt aki jövőkutató vagy bankszakember lett, mások az egészségügyben vagy a vasműben dolgoztak irodai alkalmazottként. Ma már a legtöbben boldog nagymamák.

A 60. érettségi találkozójukat a jókedv, a vidámság jellemezte.

Visszaemlékeztek a város építésére, a diáksapkás, egyenköpenyes korszakra, a nehézségekre és természetesen a vidám diákévekre is. Megfogadták, ezután évenként találkoznak majd.SzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!