napsugár óvoda

2019.04.10. 17:00

Fontos a korai irodalmi nevelés

Már hagyománynak számít a Dunaújvárosi Óvoda Napsugár tagóvodájában, hogy megemlékeznek a költészet napjáról. Évről évre újabb műsorral készülnek, a programba pedig valamennyi csoportot bevonnak az óvónők.

Tóth Alexandra

A tagóvoda vezetője, Ács Attiláné Kikkel Erika azt mondta, intézményükben mindig is kulcsfontosságú volt az irodalmi nevelés, a versekkel való foglalkozás náluk nem csak egy napra szól. Olyan világot élünk, amikor már mindent IT eszközökön látunk, hallunk és olvasunk, ezért roppant fontos az, hogy a kicsik minél korábban megszeressék az irodalmat, és értékeljék azt az élményt, amit egy könyv tud nyújtani például egy tablettel szemben. Hozzátette, az óvodába járó gyerekek nagyon jó szociokulturális háttérrel jelentkeznek, és otthon is olvasnak nekik verset, meséket a szülők. A gyerekek rendszeresen hozzák be kedves könyveiket az óvodába, az óvodapedagógusok pedig egyaránt ismertetik meg a picikkel a klasszikus és kortárs irodalmat.

A tegnapi rendezvényt Lőrincz Andrea, Mihály Re­náta és Fülöpné Barna Éva óvó nénik szervezték, a gyerkőcök pedig (minden korosztály) tevékeny résztvevői voltak. A program interaktívan zajlott, az óvónőkön kívül két bábot is bevontak a történetbe. A gyerekek Zelk Zoltán-verset is szavaltak, de Éva óvó néni versét is elmondták kis műsoruk alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!