egyszerű, de látványos

2019.03.21. 10:00

Fenntarthatósági hét a Móriczban

Harmadik éve rendezik meg márciusban a fenntarthatósági témahetet a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskolában.

Tóth Alexandra

Idén március 18. és 22. között ismerkedhetnek meg az iskola tanulói a bolygónkat érintő környezeti problémákkal, amikre szervezett programokon keresztül megoldást is kerestek. A Móricz pedagógusai úgy vélik, a gyerekek fogékonyságát felhasználva fiatal korban lehet leginkább környezettudatosságra nevelni a diákokat.

Hétfőn a TeSzedd! akcióhoz csatlakozva szemetet gyűjtöttek az iskola udvalán, kedden pedig a vízimadarakról hallhattak előadást, sőt az elő­adás fotóanyagából minikiállítás is készült az emeleti aulában, úgy, ahogy a gyermekek témához kapcsolódó festményeiből, rajzaiból is.

A 7. a-s Kata gézen keresztül tölti be a vizet a pohárba Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Tegnap egyszerű, de látványos kísérletekkel kápráztatták el az alsóbb évfolyamosokat a hetedikesek, minden kísérlet meghatározó alapanyaga volt a víz. Megnézhették, hogyan lehet a víz alatt egy vízzel teli és egy üres pohárban cserélgetni a levegőt és a folyadékot, vagy azt, hogy miért nem folyik ki a víz a gézzel lefedett pohárból, ha fejjel lefelé fordítjuk azt.

A témahét zárónapján, ami egyben a víz világnapja is, kékbe öltözik majd az egész iskola, és a diákok buborékot fújnak majd az udvaron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!