a hét végi fesztiváljára készülnek

2019.09.25. 16:00

Felvidéki csillagtúrán a Vasas

Mint arról a múlt héten beszámoltunk az „Ilyenek vagyunk!”, „Taki s­me” elnevezésű nemzetközi fesztivál keretein belül, Léva, Garamkelecsény, Zselíz és Palást településeken lépett fel a Vasas Táncegyüttes felnőttcsoportja.

Szabó Szabolcs

A felvidéki élményekről Suplicz Mihály, a Vasas egyik vezetője számolt be.

– Fantasztikus, élménydús napokon vagyunk túl. A táncegyüttesünk alapítványának köszönhetően egy 35 fős csapattal vehettünk részt ezen a nemzetközileg is jegyzett, rangos seregszemlén. A küldöttségünkkel tartott Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ igazgatója is. E túra több szempontból is hasznos volt számunkra, egyrészt minden településen hatalmas szeretettel fogadtak minket, és értékelték a Vasas produkcióját, másrészt sikerült bővíteni a nemzetközi kapcsolatainkat is. Ennek keretében mi is felkértünk több együttest, hogy jöjjön el hozzánk és táncoljunk együtt Dunaújvárosban. Visszatérve a fesztiválra. A nemzetközi vérkeringésben ez egy valóban nívós seregszemlének számít, ennek szellemében a felnőttegyüttes is nagyon komolyan vett minden fellépést. Úgy vélem, a közösségünk számára is hasznos volt e felvidéki kirándulás. A táncosok láthatták, hogy van értéke, ereje munkájuknak, új impulzusokat szereztek egy magas színvonalú fesztivál keretében – foglalta össze a felvidéki túrát lapunknak Suplicz Mihály, akit a Szent Mihály-napi fesztiválról is kérdeztünk.

Nívós, nemzetközileg is jegyzett fesztiválon táncolhatott a Vasas felnőttcsoportja Fotók: MMK

– Szeptember 29-én, vasárnap, 16 órától immáron 5. alkalommal szervezzük meg nagy sikerű néptánctalálkozónkat. A Vasas felnőtt és ifjúsági csoportja mellett vendégül látjuk a mezőfalvi és az adonyi táncegyüttest is. Az eddigi tapasztalatok alapján őszintén mondhatom, hogy egy nagyon nívós és jó hangulatú találkozó előtt állunk, mindezt bizonyítja, hogy az említett fellépők 12 koreográfiát mutatnak majd be a színpadon. SzSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!