lakossági fórum

2019.04.06. 10:00

Fejlesztések miatt változik az előírás

Lakossági fórumokat rendeztek a napokban több építéshatósági eljárás alá tartozó ügyben is a városban: több fejlesztés, változás várható.

Pekarek János

Két, kiemelt jelentőségű beruházással kapcsolatban ismertették a változásokat a lakossági fórumokon. Szabó Imre városi főépítész az egybegyűlteknek elmondta, hogy a strand területén tervezett szállodaépítés miatt kellett megváltoztatni a város településszerkezeti tervének és helyi építési szabályzatának és a szabályozási tervnek az előírásait. A szállodát az élményfürdő és a fedett uszoda közötti területen, az Építők útja mentén építenék fel a közeljövőben. A fórumon megjelent érdeklődők azt kérdezték: érinti-e az építkezés a környék védőerdőjét? A válasz: nem. A parkolókat az Építők útja mentén helyezik el.

Az Építők útja mellett, az élményfürdő és a fedett uszoda között létesül az új szálloda Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A másik kiemelt beruházás a Délivárosi út mentén készülne: itt a garázssor után, jelenleg beépítetlen területen napelemparkot létesítenének. Itt szükség volt övezeti átsorolásra: hulladék-gazdálkodási övezetből ipari övezetbe került a terület.

Más fórumon arról adtak tájékoztatást: a 6-os főút nyugati oldalán lévő kiskertes övezetben a telek nagyságától függetlenül lehetőség lesz ezután harminc négyzetméteres tartózkodó épület emelésére. A Petőfi utca végén egy telket átsorolnának: ez ügyben még tovább vizsgálódik az önkormányzat.

A Délivárosi út mellett napelemparkot építenének

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!