Akadémiai képzésen vett részt

2019.03.29. 09:00

Fejér megyét képviselte a Perkátai Polgárőrség titkára

Az Országos Polgárőr Szövetség március 4. és 8. között szervezte meg a 15. Polgárőr Akadémia továbbképzést, amelyen polgárőr-egyesületek vezetői vettek részt az ország minden területéről.

Horváth Dóra

 

László Norbert átveszi a tanúsítványát Fotó: amatőr

A program keretében vezetői ismeretüket szélesíthették a résztvevők. A témák is e köré épültek fel: bővebb információkat kaptak a többi között a bűnmegelőzésről, az egyesületek gazdálkodásáról, általános jogi ismeretekhez jutottak, a polgárőrség működése is szóba került.

A Fejér Megyei Polgárőr Szövetséget, valamint a Perkátai Polgárőrséget László Norbert, az egyesület titkára képviselte az akadémián. Norbert elmondta a képzés után, hogy hatalmas információmennyiséget kapott, amelyben nehéz és új anyagokkal is találkozott. Közelebbről megismerhette a polgárőr-egyesületek működésével kapcsolatos jogszabályokat, a polgárőrökre vonatkozó rendeleteket, gazdálkodási és pályázati lehetőségeket.

Első kézből jutottak speciális információkhoz a képzésen részt vevők

– Az előadók közül jó páran közreműködtek a 2011-es, polgárőrségre vonatkozó törvény megalkotásában. Jó dolog a ránk vonatkozó speciális információkról első kézből tudomást szerezni – nyilatkozott László Norbert az akadémiával kapcsolatban.

A képzés vizsgával zárult, minden „tárgyból” külön kellett bizonyítaniuk a résztvevőknek, s a sikeres teljesítést követően a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Országos Polgárőr Szövetség közösen kiállított tanúsítványát vehették át. László Norbert sikeresen vette az akadályt, így az ő nevére is kiállíthatták a képzés elvégzését igazoló dokumentumot, ami mögött álló tudást máshol is tudja majd hasznosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!