Tíz büntetés-végrehajtási intézetben – köztük Pálhalmán – 2750 új férőhelyet létesítettek

2020.07.21. 09:00

Ezzel megszűnik a börtönök túltelítettsége

duol.hu

Állampusztán, Pálhalmán, Sopronkőhidán és Szegeden 110, Tökölön 220, Baracskán, Veszprémben 330, Kiskunhalason, Tiszalökön 440, Miskolcon 550 fő fogvatartott befogadására alkalmasak azok az új intézeti épületszárnyak, amelyeket a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben adott át Varga Judit igazságügyi miniszter a közelmúltban.

A férohelybovítés új bv-s munkahelyeket is teremt Fotók: BvOP

Az elkészült beruházások a büntetés-végrehajtási intézetek telítettségét – várhatóan 2020 szeptemberében – száz százalék alá csökkentik. A fogvatartottak elhelyezésére szolgáló alapterület összesen 25 950 m²-rel bővült. A beépített acélszerkezetet tömege 510 tonna, a kialakított gipszkarton falak területe 18 ezer négyzetméter. A klímaberendezések száma 941 darab. Az új körletek mindegyike rendelkezik fürdő-, foglalkoztató- és egészségügyi helyiségekkel, személyzeti irodákkal. A zárkák három, illetve hat fő befogadására alkalmasak.

A férőhelybővítés új munkahelyeket teremtett, a büntetés-végrehajtás az álláskeresőknek biztos megélhetést és előremenetelt biztosít – áll a BvOP közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!