értékeltek, díjaztak

2019.05.02. 15:00

Évadot zárt a Perkátai Polgárőrség

A Perkátai Polgárőrség 2019. április 26-án tartotta az évzáró közgyűlését. Az eseményre 18 órakor a Faluházban került sor.

Horváth Dóra

A délután levezető elnöke László Norbert volt, a Perkátai Polgárőrség titkára. Elsőként Horváth Istvánt, az egyesület elnökét kérte fel, hogy tartsa meg beszámolóját a 2018-as évről. Az elnök értékelte az elmúlt év munkáját a tagoknak, illetve Fejér megyei lovas koordinátorként a lovas polgárőr tevékenységről is beszámolt.

Gelencsér Zoltán, a Perkátai Polgárőrség gazdasági felelőse a 2018-as és pénzügyeiről beszélt a megjelent tagoknak és vendégeknek, majd Kovács Krisztián a személyi ügyek kapcsán, Dózsa György, ellenőrző bizottsági tagként és Vátkai Zoltán etikai bizottsági tagként értékelte az elmúlt évet.

A közgyűlés során felszólalt Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, aki megköszönte a Perkátai Polgárőrség egész éves munkáját, s kiemelte a csapat példaértékű tevékenységét.

Őt az Adonyi Rendőrőrs új parancsnoka, Sztojkó Sándor követte, aki elmondta, hogy bár rövid ideje vette át az őrs vezetését, de elégedett a rendőrség és a polgárőrség kapcsolatával. Ezzel egyet értett Cséza László is, Perkáta körzeti megbízottja, aki megköszönte a szolgálatokban nyújtott segítségét a perkátai „kollégáknak”.

Az est hátra lévő részében Kovács Péter, a Kulcs Biztonságáért Polgárőr Egyesület elnöke szólt néhány elismerő szót a perkátai polgárőrökhöz, s megköszönte a lovas polgárőrség elindításában nyújtott segítségüket. A Csóri Polgárőrség részéről Kalmár László, elnök is méltatta az egyesület munkáját, s ehhez csatlakozott Bartal Zoltán, a Rácalmási Szent György Polgárőrség elnöke is, aki a két egyesület kapcsolatát, együttműködését hangsúlyozta.

A közgyűlés a jutalmazásokkal zárult: a 2018-as évben az „Év Polgárőre” címet Héber Kristóf és Kovács Krisztián érdemelték ki.

Ezt követően egy jó hangulatú vacsora és beszélgetés vette kezdetét a vendégek és a tagok között.

Másnap, 2019. április 27-én a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség tartotta éves közgyűlését Székesfehérváron. Az eseményen részt vett a Perkátai Polgárőrségtől Horváth István elnök, és László Norbert titkár, akik szép elismerésben részesültek a gyűlés során. Horváth István elnöki ajándéktárgyat vehetett át Cseh István megyei vezetőtől, László Norbert pedig Szent László emlékplakettben részesült. Mindkét kitüntetett aktív, lelkiismeretes munkájáért vehette át az őt illető jutalmat, melyhez gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!