Semmelweis egészség verseny

2019.02.19. 15:00

Előkelő helyen állnak a Széchenyis diákok

Idén negyedik alakalommal hirdette meg a Semmelweis Egyetem a középiskolásoknak szóló Egészségversenyt. Az ország minden területéről összesen 470 csapat jelentkezett a januárban kezdődött versenyre. 

duol.hu

Budapest, 2011. szeptember 27. Gyógyszerek egy budapesti gyógyszertárban. Október elsejétõl 534 gyógyszerért kevesebbet, 1686 készítményért viszont többet kell fizetni a patikákban. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A harmadik forduló után a Széchenyi Gimnázium 11.E osztályos diákjainak egyik csapata, bent van a legjobb 36 döntős csapat között, akik részt vehetnek a negyedik fordulóban. Az öt főből álló csapat a 21-dik igen előkelő helyen áll az országos versenyben. Archaeopteryx névre hallgató csapat tagjai: Al-Sheraji Rauf, Cserni Ágota, Karcsai Róza, Keringer Klaudia és Kósa Benedek. Az emeltszintű biológiát tanuló diákok osztályfőnökük, Márkus Zoltán biológia szaktanár felkészítésével jutottak el a döntőbe. A csapat tagjai orvosnak illetve gyógytornásznak szeretnének tovább tanulni a Semmelweis Egyetemen.

A döntőbe került harminchat csapat döntő előtti utolsó próbatétele, hogy a saját iskolájukban Egészségnapot kellett szervezni. Az Archaeopteryx csapat 2019. február 18-án délelőtt tartotta a Széchenyi Gimnáziumban az Egészségnapot, ahol az Egészségfejlesztési Irodánk munkatársa Szabóné Gáspár Szilvia az újraélesztést mutatta be a próbababák segítségével a csapat tagjainak, akik az egészségnapon megjelent diáktársaiknak adták tovább frissen szerzett tudásukat. A rendkívül érdekes és változatos programok megmozgatták szinte az egész iskolát. Azari Éva tanárnőnek köszönhetően zumbáztak az aulában a diákok, majd egészséges ételek és italokat kóstolhattak. A Széchenyis diákok újraélesztést, sebkötözést tanulhattak a csapattagoktól, akik vérnyomást is mértek és válaszoltak a látogatókban felmerült kérdésekre. Játékos kvíz tesztet is állított össze a csapat, amit kitölthettek az osztályok. A legeredményesebb teszt fődíja egy gyümölcsökből összeállított kosár volt.

Szorítsunk együtt nekik és legyünk büszkék a csapatra, akik a Semmelweis Egyetem döntőjébe egyedüliként képviselik városunkat! 2019. március 09-10-én két napos döntő lesz.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!