1954-2020

2020.12.17. 14:00

Elhunyt Dr. Kollarics Béla

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Kollarics Béla szemész főorvos 66 éves korában tragikus hirtelenséggel 2020. december 15-én, kedden elhunyt.

pantaleon.hu

Forrás: illusztráció

Fotó: shuttersock

Dr. Kollarics Béla 1954.05.13-án született Budapesten. 1978-ban szerezte orvosi diplomáját Pécsett, majd elkezdett dolgozni kórházunk szemészeti osztályán. 1982-ben szerezte szemészeti szakorvosi vizsgáját.1989-ben adjunktusi, majd 1999-ben főorvosi kinevezést kapott és napjainkig osztályvezető főorvos helyettesi feladatokat látott el a szemészeti osztályon. 2017-ben nyugdíjas lett, de azóta is folyamatosan segítette az osztály és a szakrendelés munkáját. 2007-ben megkapta kórházunk legmagasabb elismerését, a Szent Pantaleon emlékérmet. 2016-ban „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat kapott a szemészeti osztály kollektívája, melynek Ő is büszke tagja volt. Közvetlen kollégái véleményét idézve: „Figyelemre méltó az őszintesége, becsületessége, a konfliktusok elhárítására, elsimítására való törekvése. Önzetlenül segít mindenben a kollégáknak, betegeknek egyaránt, olykor háttérbe szorítva akár a saját érdekeit is. Az osztályon folyó munka mind minőségi, mind mennyiségi növekedésének teljesítésében kiemelkedő szerepet vállalt.”

Az osztályon őszinte megbecsülés övezte, szakmai korrektsége, kollegiális magatartása és önzetlen segítőkészsége miatt. Személye nyugalmat, megbízhatóságot árasztott, a rezidensek és a szakorvosjelöltek oktatásában, felkészülésében aktívan részt vett, tapasztalatait örömmel adta tovább. „A Látó Szemért” közalapítvány elnöki tisztségét is betöltötte, figyelemmel kísérte a befolyt adományok célszerű felhasználását. A kórházi kollektíva körében is nagy tiszteletnek örvendett, városszerte szerették és tisztelték.

Nagyszerű, alapos, jó humorú ember, kiváló orvos volt. Hiánya pótolhatatlan nagy űrt jelent a kórház és a szemészet életében. Családja fájdalmában osztozva, emlékét kegyelettel és tisztelettel megőrizzük.

Nyugodjék békében! – áll a kórház közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!