Megújult arculat az Educatio kiállításon

2020.01.13. 10:00

Egyetemünk részt vett a legnagyobb oktatási vásáron

Magyarország legnagyobb oktatási vásárát, az Educatio kiállítást január 9. és 11. között rendezték meg Budapesten a Hungexpo Budapesti Vásárközpont A csarnokában.

Balla Tibor

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás azzal a céllal jött létre, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre. Feladata összekapcsolni az egyes szereplőket: a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat, szakképző intézményeket az érdeklődőkkel: a diákokkal, oktatókkal és szülőkkel.

A többnapos seregszemlén csaknem 200 kiállító és több mint 53.000 látogató vesz részt évről évre. Közel 50 hazai felsőoktatási intézmény jelenlegi hallgatói, oktatói adják át a legfontosabb információkat a képzésről, a szokásokról, kollégiumi elhelyezésről, és akár a tanulmányokat követő jövőképről is.

raklapbútoron kényelmesen tájékozódhattak az érdeklődők

A felsőoktatási kiállítók között a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) is képviseltette magát. Standjukon pályaorientációs tanácsadással, nyereményjátékokkal, interaktív tájékoztatóval népszerűsítették az egyetem képzéseit. Idén egyedi, raklapbútoros megjelenéssel, és a megújult arculattal díszítették fel a standjukat, tudtuk meg Zölei Ádámtól, a DUE Kommunikációs Irodájának koordinációjával foglalkozó munkatársától. Idén az első napon a gazdasági és a kommunikációs képzések kapták a legnagyobb érdeklődést, a kiállítás második napján rekord számú érdeklődés volt a gépészmérnöki alapképzés iránt. A felsőoktatási szakképzések hatalmas sikert arattak az érdeklődők között, hiszen ezen képzésekre nem kötelező az emelt szintű érettségi.

Az egyetem hazai nyílt napját január 18-án tartja a Dunaújvárosi Egyetem A épületében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!